Anasayfa Haberler KOSGEB'ten e-Akademi
KOSGEB'ten e-Akademi

KOSGEB, artık girişimci adaylarına internet üzerinden de ders verecek. KOSGEB'in oluşturduğu e-Akademi sistemi ile girişimciler, e-devlet portalı üzerinden giriş yaparak ders alabilecek.

Girişimciliğe adım atmak isteyen ve bunun için KOSGEB’den eğitim alan girişimci adayları, artık sanal ortamda eğitim alabilecek. KOSGEB'in oluşturduğu e-Akademi sistemi ile girişimciler, e-devlet portalı üzerinden giriş yaparak ders alabilecek. Uzaktan eğitim ile birlikte sınıf ortamında verilen örgün girişimcilik eğitimi de devam edecek.

KOSGEB, 2019 yılı ile birlikte girişimcilik desteğinde köklü değişiklik yaptı. Girişimciliği Geliştirme Destek Programı’nı yürürlüğe koyan KOSGEB, imalatçı ve teknoloji tabanlı girişimcilere 370 bin liraya kadar destek vermeye başladı. KOSGEB, kendi işinin patronu olmak isteyen geleneksel girişimcilere de 60 bin liraya kadar destek sağlayarak, hizmet ve ticaret sektöründe faaliyet yürütmek isteyen girişimcileri ihmal etmedi.

KOSGEB, yeni programın yürürlüğe girmesiyle birlikte destek almak için zorunlu olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde de köklü değişikliğe gitti. Girişimci adaylarına girişimciliğe ilişkin temel kavramlar hakkında bilgi vermek ve girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla sınıf ortamında verilen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni online hale getirdi. Adaylar, internet üzerinden e-Devlet’e giriş yaparak uzaktan eğitim portalına ulaşacak.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam