Anasayfa Haberler İthal ara malına karşı yeni program
İthal ara malına karşı yeni program

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "İthal ara malı bağımlılığı, kurdaki dalgalanmalara karşı sanayimizin direncini zayıflatıyor. Yakında açıklayacağımız yerlileştirme ürün programıyla bu yaraya merhem olmak istiyoruz" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ithal ara malı bağımlılığını azaltmak amacıyla kısa zamanda "yerlileştirme ürün programı" açıklayacaklarını belirtti.
"Gerçekleştireceğimiz en önemli yapısal reform, bu alanda atacağımız adımlar olacak" diyen Varank, şöyle konuştu:
"İthal ara malı bağımlılığı, kurdaki dalgalanmalara karşı sanayimizin direncini zayıflatıyor. Yerli kaynaklardan en iyi şekilde yararlanıp, üretimin ithal bağımlılığını azaltmak istiyoruz. Yakında açıklayacağımız yerlileştirme ürün programıyla bu yaraya merhem olmak istiyoruz. Ekonomik bağımsızlığımız için enerjiden sağlığa, imalattan yazılıma pek çok sektörde ülkemizin üretim potansiyelini yukarılara taşımak için desteklerimizi uçtan uca ve sonuç odaklı şekilde tasarlayacağız."
Kamuda yerli malı alımıyla ilgili mevzuatı daha verimli hale getirmek için de çalıştıklarını anlatan Bakan Varank, şunları söyledi:
"Kamuda yerli malı alımını daha güçlü teşvik edeceğiz. Biliyorsunuz ortada bir mevzuat var fakat maalesef aksayan yönler söz konusu. Daha sade ve verimli bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Kamunun oluşturacağı ölçek, yurt içi üretimin nitelik ve nicelik açısından gelişmesine liderlik edecek."

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam