Anasayfa Haberler Türkiye'ye yatırım artışında lider İtalya
Türkiye'ye yatırım artışında lider İtalya

Türkiye'ye yatırımı en çok artan ülke İtalya oldu; bu ülkeden yatırımlar 381 milyon dolar arttı. Türkiye'ye doğrudan yatırımların lideri Hollanda'dan girişler ise tam 894 milyon dolar azaldı.

Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre geçen yıl Türkiye'ye 6 milyar 534 milyon dolarlık doğrudan yabancı yatırım girişi gerçekleşti.
Bu rakamda en büyük paya, geçen yıl 4 milyar 234 milyon dolarlık doğrudan yatırım girişi gerçekleştiren Avrupa ülkeleri sahip olsa da; Avrupa'dan doğrudan yatırımlar geçen yıl 2017'ye kıyasla yüzde 14, miktar bazında 693 milyon dolar azaldı.
Geçen yıl, Avrupa'nın ardından Türkiye'ye doğrudan yatırımlarda en büyük paya sahip olan Asyalı ülkelerin yatırımları ise yüzde 3'lük artışla 1 milyar 750 milyon dolara yükseldi.
Amerika kıtasında bulunan ülkelerin doğrudan yatırımlarda payı artış gösterirken, bu ülkelerden geçen yıl 484 milyon dolarlık yatırım girişi gerçekleşti. Amerika kıtası ülkelerinden gelen doğrudan yatırımlar 2017'de 247 milyon dolar düzeyinde bulunurken, bu da geçen bir yıllık süreçte söz konusu ülkelerin sermaye girişinde yüzde 96'lık artış yaşandığını gösterdi.
Geçen yıl, Afrika'dan 24 milyon dolarlık ve Okyanusya'dan 42 milyon dolarlık yatırım girişi gerçekleşti.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam