Anasayfa Haberler İhracatçının en büyük sorunu 'kur'
İhracatçının en büyük sorunu 'kur'

TİM'in gerçekleştirdiği “İhracatçı Eğilim Araştırması”nda yaşadığı en büyük sorunu döviz kurları olarak gösteren ihracatçıların oranı yüzde 43,5'e yükseldi. İhracatçılar ikinci çeyrekte dolarda bir miktar gerileme yaşanmasını ve kurun ilk yarıyı 4.32 seviyesinden kapatmasını bekliyor.

TİM'in her çeyrek düzenli olarak gerçekleştirdiği İhracatçı Eğilim Araştırması'nın 2018 yılı 1. Çeyrek Gerçekleşme ve 2. Çeyrek Beklenti sonuçlarını açıkladı. Geçen yıl en çok ihracat gerçekleştiren firmalar ile TİM ve ihracatçı birliklerinin yönetim kurulu üyelerine yönlendirilen ankete 406 firmanın üst düzey temsilcisi katıldı.
Araştırmanın sonuçlarına göre, 2017 yılının son çeyreğinde firmaların cirolarında ihracatın payı yüzde 62,6 iken, 2018'in ilk çeyreğinde bu oran yüzde 66,2'ye çıktı.
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, firmaların ihracata her geçen gün daha fazla önem verdiğini belirterek, "Bu artışta elbette kurlardaki yükselişin de etkisi var, ancak mikro düzeyde. Firmalarımızın ihracat yapma heveslerinin de son dönemde arttığına hep birlikte şahit oluyoruz. 2018’in ilk üç ayında ihracat gerçekleştiren 48 bin firmamızdan 3 bin 500'ü ilk defa ihracata başlayan firmalardan oluşuyor. Bu ihracatımızın sürdürülebilirliği için son derece önemli bir veri" ifadelerini kullandı.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam