Anasayfa Haberler Ekonomide bakanlık sayısı 2'ye iniyor
Ekonomide bakanlık sayısı 2'ye iniyor

Ekonomi için şu anda 6-7 tane bakanlık olduğunu belirten Bakan Zeybekci, bu sayısının 2'ye ya da en fazla 3'e inmesi ile ilgili bir çalışma yürütüldüğünü duyurdu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bürokrasinin engellenmesi için çalışmalar yürütüldüğünü ifade ederek, "Şu anda ekonomide bağımsız kurumlarla beraber 6-7 tane bakanlık var. Bu yapıların sanırım 2 ya da en fazla 3'e inmesi gibi bir çalışma olduğunu biliyorum. 26'lı yapının 16-17 civarlarına düşmesi muhtemeldir" dedi.
Bakan Zeybekci yaptığı açıklamada, mayıs ayı enflasyon rakamlarının orta vadeli programda öngörülenin üzerinde olduğunu ancak tek haneli rakamları bu yıl içinde görme kararlılığının devam ettiğini dile getirdi.
Bu konuda hükümet olarak nelerin yapılması gerektiğini gayet iyi bildiklerini söyleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Açıklanan enflasyon rakamları tabii ki bizim istediğimiz, orta vadeli programda yılın ilk yarısı için öngördüğümüz rakamlar değil ama öngördüğümüz neydi? 2018 yılında ilk çeyrekte tek haneli rakamlara inmekti ama tek haneli rakamlara inmek konusundaki kararlılığımızdan da asla vazgeçmiyoruz. Enflasyonla mücadele bizim için birinci öncelik taşıyor. Yani 'büyüme mi enflasyon mu' gibi tercihler içine ekonomi yönetimi olarak asla girmiyoruz. Her ikisi de bizim için kesinlikle ve kesinlikle vazgeçilmezdir" diye konuştu.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam