Anasayfa Haberler "Sırbistan'da üretilen her şey gümrüksüz Türkiye'ye girecek"
"Sırbistan'da üretilen her şey gümrüksüz Türkiye'ye girecek"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Halkbank'ın Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki yeni genel müdürlük binasının açılışını yaptı.

Bakan Zeybekci, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Halkbank'ın 2001 yılında IMF tarafından Türkiye'ye kapatma zorunluluğu getirilen bir banka olduğunu hatırlatarak, bugün gelinen noktada ise Türkiye'nin en çok kar eden, Balkanlarda da varlığını sürdüren bankalarından biri olduğuna işaret etti. 
Sırbistan ile Türkiye'nin bugün geniş kapsamlı bir Serbest Ticaret Anlaşması imzaladığını hatırlatan Zeybekci, bunun, Sırbistan'da üretilen her şeyin gümrüksüz bir şekilde Türkiye'ye girmesi ve aynı zamanda Türk yatırımcıların da Sırbistan'a gelmesi anlamına geldiğini söyledi. 
Zeybekci, buraya gelen tüm Türk yatırımcıların yanlarında tanıdık bir yüz ve güçlü bir banka isteyeceğini vurgulayarak,"Halkbank'ın açılışı ile Serbest Ticaret Anlaşması'nın aynı güne denk gelmesi, çok büyük bir mesaj içermektedir." dedi. İki ülke arasındaki ticaret hacminin her yıl yüzde 35 artarak devam ettiğini aktaran Zeybekci, bu rakamın yıl sonuna kadar 1,1 milyar dolara ulaşacağına dikkati çekti.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam