Anasayfa Haberler Maliye Bakanı Ağbal’dan vergi indirimi açıklaması
Maliye Bakanı Ağbal’dan vergi indirimi açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal canlı yayında yaptığı açıklamada "Ekonomi 2017 sonunda rahat bir şekilde yüzde 5'in üzerinde büyüyecek, büyümedeki ivme vergi indirimlerinin devam etmesini gerekli kılmıyor. 2017 yıl sonuna kadar vergilerle ilgili bir düzenleme yapma planımız yok" açıklamasında bulundu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Ağbal’ın açıklamaları şu şekilde:

"BÜYÜME BEKLENTİSİNİ REVİZE EDECEĞİZ"

“Şu anda öncü göstergelere göre üçüncü çeyrek büyümesi güçlü gelecek, ekonomi 2017 sonunda rahat bir şekilde yüzde 5’in üzerinde büyüme gösterecek” diyen Bakan Ağbal,  “OVP’yi hazırlıyoruz, bu yıl için yüzde 4.4 olan büyüme beklentisini yukarı revize edeceğiz” açıklamasında bulundu.

"KURDAKİ İSTİKRARSIZLIK ORTADAN KALKTI"

“Ekonomi yönetimi olarak faiz oranlarının aşağı gelmesini sağlayacak tedbirleri almak bizim sorumluluğumuz” diyen Ağbal, “Gerek bizim çalışmalarımız gerek bankaların atacağı adımlar ve enflasyonun da aşağı gelmesiyle faiz oranları aşağı gelecektir. Türkiye ekonomisi için önemli olan kurda istikrar; son altı aydır finansal piyasalar gayet olumlu, iyi gidiyor. 16 Nisan sonrasında oluşan siyasi belirginlik ve ekonomide gelinen nokta kurdaki istikrarsızlığı ortadan kaldırdı. Son 6 aydır finansal piyasalar gayet olumlu, borsa yukarı, olağanüstü koşulların getirdiği yüksek kur indi; kura ilişkin tahmin söylemek yanlış” şeklinde konuştu.

"VERGİLERLE İLGİLİ DÜZENLEME YAPMA PLANIMIZ YOK"

“Mobilya, beyaz eşya ve konutta vergi indirimleri geçici vergi indirimleridir, indirimler amacı karşıladı” diyen Ağbal, “Önümüzdeki dönemde birinci önceliğimiz kamu maliyesinde disipline devam etmek. Şu anda büyümede yakalanan ivme bu indirimlerin devam etmesini gerekli kılmıyor. KDV’de yüzde 18 genel oranında indirim planlamıyoruz. 2017 yıl sonuna kadar vergilerle ilgili bir düzenleme yapma planımız yok” açıklamasında bulundu.
“Ekonomik realitelerle uygun olmayan vatandaşın gerçekten katlanamayacağı durumlara ilişkin alınması gereken bir tedbir var mı buna bakıp teknik çalışmasını yaptıktan sonra bunu hükümete sunarız” diyen Ağbal, “Eğer bu konuda vatandaşın olağanüstü bir yükselişle karşılaşmasına neden olan bir gelişme varsa bunu kontrol altına alacak bir düzenleme de yaparız ama önce resmi bütün olarak görmek lazım” ifadelerini kullandı.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam