Anasayfa Haberler İşçiler, 4 yıldır üretim yapmayan ilk şeker fabrikamız Alpullu Şeker Fabrikası’nı çalıştırmayı başardı
İşçiler, 4 yıldır üretim yapmayan ilk şeker fabrikamız Alpullu Şeker Fabrikası’nı çalıştırmayı başardı

Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (Şeker-İş Sendikası) Alpullu Şubesi yöneticileri, 4 yıldır üretim yapmayan Türkiye’nin ilk şeker sanayii kuruluşu olan Kırklareli Alpullu Şeker Fabrikası’nı çalıştırmayı başardı.

Şeker-İş Sendikası Alpullu Şube Başkanı Orhan Saltık ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Baş Temsilci Vatan Aydın, Alpullu'da kahve köşelerinde konuşarak, Şeker Fabrikası'nın 2017-2018 yılı pancar alım kampanya dönemine yetişmeyecek diyenlerin mahçup olduğunu söyledi.
Aylardır, Şeker Fabrikası'nın çalışması için ummalı bir şekilde kazan dairesi ve şeker makinalarının bakımını yaptıklarını belirten Şube Başkanı Orhan Saltık ve Baş Temsilci Vatan Aydın, ortak açıklama yaptılar.
Yapılan açıklamada, “Alpullu şeker Fabrikası'nın değerli işçileri, gece gündüz çalışıp, varını yoğunu ortaya koyarak bitmez denilen fabrikayı nihayet çalıştırarak, pancar alım kampanya dönemini beklemeye başlamıştır. Bu konuda fabrikanın çalışması için büyük özveri gösteren tüm işçi arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyor, kendilerini yürekten kutluyoruz. Bizler Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yadigarı Alpullu Şeker Fabrikası'nın bir an evvel çalışıp, üretime geçerek bacasının tütmesini herkesten çok istiyoruz. Çünkü, fabrikanın çalışması için Şeker Fabrikası yetkililerimiz ile birlikte Trakya'nın en küçük köylerine kadar gidip, şeker pancarının önemini tüm çiftçilerimize anlattık. Benim bundan sonra bölgemizde pancar ekiminin yeniden canlanacağına inancım tamdır. Ayrıca, önümüzdeki günlerde başlayacak olan 2017- 2018 yılı kampanya döneminin başta şeker sanayi olmak üzere, yöremize, çiftçilerimize ve de tüm çalışanlarımıza hayırlı olması dileği ile bereketli ve kazasız bir kampanya geçirmelerini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdiler.(sözcü)

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam