Anasayfa Haberler Türkiye’nin ilk akıllı sanayi bölgesi Yalova’da inşa ediliyor
Türkiye’nin ilk akıllı sanayi bölgesi Yalova’da inşa ediliyor

Türkiye’nin ilk akıllı sanayi bölgesi, yeni sanayi şehri Yalova’da inşa ediliyor. Endüstrinin köklü markalarından İMES’in öncülük ettiği OSB; nitelikli altyapısı, eşsiz donatıları ve kullanacağı teknolojiyle yatırımcılara kusursuz bir üretim altyapısı sunacak.

AKILLI SANAYİ

Ülkemizde sanayinin gelişmesine ve büyümesine öncülük eden bölgeler arasında yer alan İMES, “sanayinin başkenti Kocaeli”nin ardından yatırım yapılacak kentler arasında ilk sıralarda yer alan Yalova’ya, Türkiye’nin ilk akıllı sanayi bölgesini kuruyor. İsmi İMES ile özdeşleşen sanayinin sembol isimlerinden Süheyl Erboz’un, alanında uzman isimlerle birlikte öncülük ettiği Yalova İMES OSB, yatırımcılara kusursuz bir üretim altyapısı sunacak.

TEKNOLOJİ HAVZASI

5 milyon metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Yalova İMES OSB, akıllı üretim teknolojilerine uygun, son teknoloji ile donatılmış, katılımcılarına kesintisiz hizmet sunan kusursuz bir altyapıya sahip olacak. Sanayicilerin sadece üretimle ilgileneceği OSB’de katılımcıların, çalışanların ve tedarikçilerin ihtiyaç duyduğu bütün donatıları, sosyal alanları, ticari ve idari merkezleri bünyesinde barındıracak.

ÜRETİME GERİ SAYIM

Yalova’nın Çiftliköy İlçesi’nde inşa edilecek olan yeni nesil OSB, nitelikli altyapı ve kapsamlı donatılarının yanı sıra uçtan uca entegre, son teknoloji ile donatılmış, akıllı sistemlere sahip, yatırımcılarının değerine değer katacak bambaşka bir sanayi bölgesi olacak. Yenilikçiliğe, yerli ve yeşil üretime de öncelik verecek olan Yalova İMES OSB, nitelik ve yetkinlikleriyle katılımcılarına eşsiz avantajlar sunacak. İstanbul-İzmir otoyolunun Kılıç gişelerine 1, Çamlıca gişelerine 67, Sabiha Gökçen Havaalanına 49, Bursa’ya 47 ve Yalova şehir merkezine 14 kilometrelik mesafede olan Yalova İMES OSB’de kamulaştırma çalışmaları 2 yılda tamamlanacak. Yeni yatırımlarını İstanbul’a yakın bir bölgede yapmak isteyen sanayicilerin yerini almaya başladığı akıllı OSB’de üretim 2021 yılında başlayacak.

GÜVENİLİR VE DENEYİMLİ BİR EKİP

Türkiye’nin ilk akıllı OSB’sini endüstri camiasının deneyimli ve güvenilir isimleri inşa edecek. Ekibin başında sanayinin sembol isimlerinden, yıllarda İMES Sanayi Sitesi’nde başkanlık görevinde bulunan, İMES OSB’nin Kurucu Başkanı Süheyl Erboz bulunuyor. Dilovası’nda model bir OSB’ye imza atan Direnç Özdemir, ekibin içindeki bir diğer isim. Aynı zamanda hem Yönetim Kurulu Üyesi hem de Bölge Müdürü olarak. Ekipte yer alan bir diğer isim ise İMES Sanayi Sitesi Başkanı Kemal Akar. OSB’nin yönetim kurulunda yer alan diğer iki isim ise sanayici Abdullah Aslan ile Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam