Anasayfa Haberler Mısır'daki Türk yatırımcılar 'süratli tedbir' bekliyor
Mısır'daki Türk yatırımcılar 'süratli tedbir' bekliyor

Türk yatırımcılar, Mısır'ın İskenderiye kentinde sorunlarını dile getirdi

Mısır'daki Türk yatırımcılar ve işadamları, son dönemde yaşadıkları sorunları Mısır'ın İskenderiye kentinde düzenlenen bir toplantıda masaya yatırdılar.

Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği ve Mısır Ticaret Odaları Federasyonu tarafından düzenlenen toplantıda her iki ülkeden yatırımcılar ile iş adamları bir araya geldi. İskenderiye Ticaret Odası Mustafa Yakut El Nagar Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Türk ve Mısırlı iş adamları, Türkiye Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ve Mısır Ticaret Federasyonu Başkanı Ahmed El Vekil başkanlığında buluştular.

 

Açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 2 saat sürdü.

 

Toplantının ardından Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, Mısır Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Ahmet El Vekil'e İstanbul'daki Mısır çarşısını anlatan kitapçık hediye etti.

Toplantıyla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükelçi Botsalı, Türkiye'nin Mısır'daki yatırımları ile ilgili ciddi bir sınav verdiğini söyledi. Mısır'da yaşanan olaylarda, hiçbir Türk yatırımcının fabrikasını kapatmadığını anlatan Botsalı şunları belirtti:

"Burada Mısır Ticaret Federasyonu ile Türk yatırımcıları ve Mısırlı iş adamlarını bir araya getirdik. Toplantının amacı, buradaki yatırımcıların beklentilerini, sıkıntılarını ve şikayetlerini birinci ağızdan dinlemek. Fabrika yöneticilerimiz sıkıntılarını dile getirdiler. Bu sorunlardan dolayı Mısır'dan kaçmayacaklarını, Mısır'la ortak iş birliği iradesini kaybetmeyeceklerini belirttiler.

Bu geçiş döneminde yatırımcılarımızın sabırlı olmalarını kararlaştırdık. Güvenlikle ilgili Mısır makamlarından daha geniş tedbirleri süratle bekliyorlar. Güvence sözle gelmiyor, filen sahada güvenliğin sağlanması ve sürdürülmesi gerekiyor. Ben samimiyetle inanıyorum ki bu konuda Türk ve Mısırlı iradeciler arasında tam bir irade birliği vardır." (dünya)

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam