Anasayfa Haberler EVTEKS Uluslararası Ev Tekstili Fuarı kapılarını açtı.
EVTEKS Uluslararası Ev Tekstili Fuarı kapılarını açtı.

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD ) tarafından CNR Fuarcılık işbirliği ile bu yıl 23. kez düzenlenen EVTEKS Uluslararası Ev Tekstili Fuarı kapılarını açtı.

20 Mayıs Cumartesi gününe kadar CNR EXPO Fuar Merkezi’nde ziyaret edilebilecek fuara, 2 binin üzerinde yerli ve yabancı marka katılıyor. Ev tekstili sektörü hem kilo başına 14 dolar ihracat değeri yaratarak, hem de yüzde 70’e varan yerli girdi oranı ile ülke ekonomisine yüksek katkı sağlıyor.
Türkiye’nin en büyük ve dünyanın en büyük iki ev tekstili fuarından biri olan “EVTEKS Uluslararası Ev Tekstili Fuarı” Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla ziyaretçilere kapılarını açtı.
Açılış konuşmasında Türk ev tekstili sanayicilerinin hem ülkemize, hem de dünyaya çok önemli bir katma değer sunduğuna dikkat çeken TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın ise sektörün ihracat kilogramının 14 dolar olduğunu söyledi. Başkan Aydın; “Türkiye’nin ihracat kilogramı bugün 1,37 dolardır. Bu gösterge sektörümüzün ne kadar katma değerli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir. Bu çarpıcı veri doğrultusunda Türkiye’nin ev tekstili ihracatı kilogram değerinin, otomotiv ihracatımızın kilogram değerinden daha pahalı ve katma değerli olduğunu rahatlıkla ifade edebilirim” dedi.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam