Anasayfa Haberler E-Ticaret hacmi yüzde 24 büyüdü
E-Ticaret hacmi yüzde 24 büyüdü

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) “Türkiye e-Ticaret Pazar Büyüklüğü -2016” raporunu açıkladı. Bu yıl döndüncüsü hazırlanan raporda, e-Ticaret sektörünün yıllık yüzde 24’lük bir artışla 30.8 milyar TL büyüklüğe ulaştığı belirtildi.

Türkiye’de e-ticaret pazarını uluslararası standartlara göre ölçümleyen  “Türkiye e-Ticaret 2016 Pazar Büyüklüğü” raporu açıklandı.Rapora göre Türkiye’de e-Ticaret sektörü 2016 yılında yüzde 24 oranında artış göstererek 30.8 milyar TL’lik büyüklüğe ulaştı.
Türkiye e-Ticaret 2016 Pazar Büyüklüğü” raporunun kamuoyu ile paylaşılması amacıyla düzenlenen basın toplantısına TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Kübra Erman Karaca, Deloitte Türkiye Ortağı Tolga Yaveroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı toplantıda sunum TÜBİSAD e-Ticaret Komisyonu Başkanı Burak Ertaş tarafından yapıldı.

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kübra Erman Karaca, TÜBİSAD’ın  temsil ettiği sektörlerin tüm alt kategorileri ile birlikte Türkiye’nin hızla büyüyen, gelişen ve en dinamik sektörleri arasında yer aldığını belirterek şunları söyledi:
“Ne kadar sevindirici ki sektörümüzün büyüme alanları gelişen teknoloji ile gün geçtikçe artıyor. E- ticaret bunlardan bir tanesi… İnternetin hayatımızın her alanında aktif rol almasının bir sonucu olarak daha hızlı, pratik ve farklı ödeme fırsatları sunan elektronik ticaret sektörü gün geçtikçe büyüyor. Bu yıl dördüncüsünü hazırladığımız ” Türkiye e-Ticaret Pazar Büyüklüğü”nü de birazdan  sizlerle paylaşacağız. e-Ticaret, Bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün büyüyen bir parçası… Kısa bir süre önce TÜSİAD’ın yayınladığı “Dijitalleşen Dünyada Ekonominin İtici Gücü: e-Ticaret” Raporu, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) Ekonomi Bakanlığı himayesinde e-ticaret bilincini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlediği e-Ticaret zirvesi de Türkiye’nin bu konuda potansiyelinin ve önümüzdeki fırsatların önemli bir göstergesi. Ülkemizin elektronik ticaret uygulamalarının ve hacminin geliştirilmesinde önemli rol oynayacağını düşündüğümüz TÜBİSAD raporunun da  sektöre faydalı olmasını diliyoruz.”

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam