Anasayfa Haberler Sanayi üretimi martta yüzde 1,3 arttı
Sanayi üretimi martta yüzde 1,3 arttı

Şubatta yüzde 0,4 düşüş gösteren sanayi üretim endeksi mart ayında yüzde 1,3 yükseldi. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 2,8 artış kaydetti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verisini paylaştı.
Sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,3 arttı. Yıla yüzde 1,3 artışla başlayan sanayi üretim endeksi şubat ayında yüzde 0,4 düşüş göstermişti. Analistler mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin yüzde 1,7 olmasını bekliyordu.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2017 yılı Mart ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,1 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,6 artarken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,1 azaldı.
Sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2017 yılı Mart ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,8 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,5 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 7,7 arttı.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam