Anasayfa Haberler İlk kadın OSB Başkanı
İlk kadın OSB Başkanı

Kırklareli’nin yeni istihdam umudu olarak gösterilen PAGDER&ASLAN Plastik İhtisas OSB projesinde altyapı çalışmaları başladı. Plastik sektöründe kümeleşmeye ivme kazandırması hedeflenen OSB’nin ilk etabında 69 yatırımcı faaliyet gösterecek.

Plastik sektöründe faaliyet gösteren üreticilerin yer alacağı PAGDER& ASLAN Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (PAOSB) altyapı inşaatına başlandı. Dünya gazetesinden Ender Yazıcı'nın haberine göre, projenin başında Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesi (OSB) kadın başkanı Fidan Aslan Eroğlu bulunuyor. İhtisas OSB’nin altyapı temel atma töreninin de önümüzdeki dönemde gerçekleşeceğinin altını çizen PAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Fidan Aslan Eroğlu, üstyapı çalışmalarının katılımcılar tarafından gerçekleştirileceğini söyledi.
PAOSB’nin en önemli farklılığını katılımcılara yatırım konusunda bir zaman kısıtlaması getirmemesi olarak değerlendiren Fidan Aslan Eroğlu, “Üst yapı inşaatı katılımcılarımız tarafından gerçekleştirilecek ve bu konuda OSB yönetimi olarak herhangi bir zorunlu süre getirmiyoruz. Altyapı inşaatının tamamlanması yatırım için acele eden katılımcılarımız açısından önemli bir adım olacak. Bizim de hedefimiz planladığımız sürede altyapıyı tamamlamak” şeklinde konuştu.
PAOSB’nin ilk etabını oluşturan 650 bin metrekarelik alanda kurulacağını belirten Eroğlu, “Genişleme sahaları ile 120 bin metrekarelik büyüklüğe ulaşma kapasitesine sahip OSB’mizin ilk etabında plastikle ilişkili kollarda faaliyet gösteren 69 katılımcımız yer alacak. İlerleyen dönemlerde OSB alanı genişleyecek ve haliyle istihdam edilen kişi sayısı da artacak. Amacımız Vize, Pınarhisar, Ahmet Bey ilçe ve belde merkezlerinin yanı sıra civar köyleri de kapsayan toplamda 50 bin civarındaki nüfusun yaşamına ve refahına değer katmak. Yeni iş imkanları yaratmanın yanı sıra bölgenin inşaat, eğitim, sosyal ve kültürel yaşamını da geliştireceğini düşünüyoruz. PAOSB, bölgede yüksek oranda bulunan işsizliği azaltacak ve bölgeye doğru göç başlatacak” açıklamasını yaptı. PAOSB altyapı inşaatı sırasında yüklenici firmanın altyapı sarf malzemesini öncelikli olarak bölgeden temin edeceği bilgisini veren Eroğlu, “Böylece Vize ve çevresindeki ekonominin canlandırılmasında ilk adımı atmış olacağız” dedi.

Doğaya dost anlayışımız var

İhtisas OSB’de yatırım yapmak isteyen firmaların birçok teşvikten faydalanacağını ifade eden Eroğlu, “Aynı sektöre ait birbirleri ile ilişkili tesislerin bir arada olmasının getireceği birçok kolay var. Bu şekilde firmaların karlılıkları ve rekabet güçleri artacak. Beş yıl içinde parsellerin çoğunluğunda fabrikaların üretime geçtiği bir OSB olmayı hedefl iyoruz. Çevre ve doğaya dost bir üretim anlayışıyla hareket ediyoruz. Bölgemizde ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi’ni uygulayacağız” şeklinde konuştu.

Vize’nin gelişimine katkı sunacağız

PAOSB Başkanı Fidan Aslan Eroğlu, İstanbul’daki sanayi tesislerinin kent dışına taşınmasının planlandığını ifade ederek, “Kırklareli’nin Vize ilçesi İstanbul’a yakın. Havalimanı, otoyol ve demiryoluna yakınlığı ve Avrupa’ya komşu olması nedeniyle Vize yatırımcılar için bir cazibe merkezi. Biz de Plastik İhtisas OSB projesi ile Vize’nin ekonomik gelişimine katkıda bulunmayı hedefl iyoruz” dedi.

Sektör Avrupa’da ikinci sırada

Türkiye için plastik sektörünün önemli olduğunu vurgulayan Eroğlu, “Türkiye plastik sektörü dünyanın 7’nci, Avrupa’nın 2’nci üreticisi. Üretimi, ihracatı ve istihdamı ile her yıl büyüyen plastik sektörünün geleceğine olan inancımızla yola çıktık. Özel sektör, STK işbirliğinin ilk örneğini oluşturan PAGDER&ASLAN Plastik İhtisas OSB, alanında ilk olmasıyla da özel bir yerde bulunuyor” diye konuştu.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam