Anasayfa Haberler Borç yapılandırmada 32 milyar lira aşıldı, son 2 gün
Borç yapılandırmada 32 milyar lira aşıldı, son 2 gün
Çarşamba, 23 Kasım 2016 10:18

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlık Mehmet Müezzinoğlu, işveren ve esnafın Bağkur ve SGK borçlarını ödemeleri veya yapılandırmaları için son tarihin 25 Kasım olduğunu belirterek, şimdiye kadar 32 milyar, 150 milyon lira gibi bir rakama ulaşıldığını söyledi.

SGK ve Bağkur borcu bulunan işveren ve esnafın 25 Kasım tarihine kadar bu borcunu ödeyebileceğini veya yapılandırabileceğini anlatan Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi:
"Bu yapılandırma ile ilgili 25 Kasım müracaatların bittiği son gündür. Bu güne kadar 32 milyar 150 milyon gibi bir rakama ulaştık. Son iki günde de 35 milyarın üzerinde ki bir rakama da, borçlu mükelleflerimiz müracaatlarını yaparda bu büyük imkândan istifade ederlerse inanıyorum ki hem SGK olarak biz arzu ettiğimiz tahsilâtı yakalamış olacağız. Hem de borçlularımız borç yükünü planlayarak ve bu avantajdan istifade ederek borç yükünden kurtulmuş olacaklar. İnşallah son iki günde de tüm borçlularımız, mükelleflerimiz iyi değerlendiriler. Bu anlamda gerek maliyenin gerekse bizim SGK'nın alacakları konusunda ki vatandaşın yükünü azaltacak ve faiz yükünden ve diğer yüklerden kurtaracak bu yapılandırmanın mükelleflerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam