Anasayfa Haberler Varlık barış kapsamı daraltıldı
Varlık barış kapsamı daraltıldı
Cuma, 05 Ağustos 2016 06:29

5 milyon mükellefi ilgilendiren varlık barışı düzenlemesi kapsamı daraltılarak yasalaştı. Gemi, yat ve su araçlarının kapsam dışına çıkartıldığı düzenlemeye göre Sanayi Bakanlığı'nın OSB’lere kullandırdığı krediler yeniden yapılandırılacak.

Varlık barışında kapsam daraltılarak, yurtdışından getirilecek varlıklar arasında sayılan gemi, yat ve su araçları kapsam dışına çıkarıldı. Yurtdışından diğer kişilerin nam ve hesabına varlık getirilmesine ilişkin düzenlemeden ise vazgeçildi.

30 Haziran 2016 itibarıyla ödenmemiş olan vergi, prim borçlarına, gümrük vergi borçlarına 18 aya kadar yeniden yapılandırma getiren yasa teklifi Meclis'te kabul edildi.
90 milyar TL'lik vergi alacağının yeniden yapılandırılmasını öngören düzenlemeden 5 milyona yakın mükellefin yararlanması bekleniyor. Sosyal güvenlik primlerinde ise yaklaşık 72 milyar liralık tutarın yapılandırılması öngörülürken, vergi ve prim olarak toplamda yaklaşık 162 milyar TL'lik tutar yeniden yapılandırılacak. Kabul edilen yasa teklifiyle trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti, RTÜK idari para cezaları, YURT-KUR öğrenim ve katkı kredisi alacakları, SGK ve belediyelerin alacaklarının da yeniden yapılandırılmasını öngörüyor. (dünya)

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam