Anasayfa Haberler Fed: Faiz artırımında temkinli olunacak!
Fed: Faiz artırımında temkinli olunacak!
Çarşamba, 30 Mart 2016 12:38

ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen yaptığı konuşmada,  ‘Ekonomiyi desteklemek için kaydadeğer hareket alanımız var. Faiz artırımında temkinli olunacak’ diyerek piyasaların beklediği bir açıklama yaptı.

Fed Başkanı Janet Yellen, Fed’in faiz artırımları konusunda ihtiyatlı şekilde ilerlemesi gerektiğini, çünkü global ekonomik ve finansal belirsizliğin ABD ekonomisi için riskler oluşturduğunu söyledi. Yellen, enflasyonun ABD ekonomisine yönelik global risklere karşı dayanıklılığının henüz kanıtlanmadığını da vurguladı.

New York Ekonomi Kulübü’nde konuşan Yellen, düşük petrol fiyatları ve Çin ekonomisine ilişkin endişelerin ABD ekonomisi için en büyük riskler olduğuna yeniden işaret ederken, “Görünüme yönelik riskler dikkate alındığında, Komite’nin politika ayarlamada ihtiyatlı şekilde ilerlemesini uygun olarak değerlendirdim” dedi.

Zayıf yurt dışı büyüme, düşük petrol fiyatları ve Çin’e yönelik belirsizliğin zaman içinde azalmasını ve ekonomide toparlanmaya imkan vermesini bekleyen Yellen, Fed’in gelecek faiz artırımının zamanlaması konusunda ise detay vermedi.

Yellen, “Ters rüzgarların azalacağı beklentisi, politika yapıcıların faiz oranlarında kademeli artırımların uygun olmasını beklemelerini en önemli nedeni. Global piyasa gelişmelerinin yıl başından bu yana ABD ekonomisine yansımaları da büyük olasılıkla sınırlı” diye konuştu.

Federal Açık Piyasa Komitesi 26-27 Nisan tarihlerinde toplanacak.

 

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam