Anasayfa
Yıl sonu enflasyon beklentisi yükseldi, dolar beklentisi düştü
Haberler

Merkez Bankası beklenti anketine göre yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 7.89 TL iken, bu anket döneminde 7.77 TL oldu. Yıl sonu tüketici enflasyonu beklentisi ise bir önceki anket döneminde yüzde 12.47 iken, bu anket döneminde yüzde 14.18'e yükseldi.

Devamını oku...
 
Türkiye ve Azerbaycan merkez bankaları arasında iş birliği
Haberler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Azerbaycan Merkez Bankası arasında iş birliğinin geliştirilmesi için mutabakat zaptı imzalandı.

Devamını oku...
 
Özel sektörün dış borçları 169.1 milyar dolara geriledi
Haberler

Özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu, 161.2 milyar doları uzun vadeli, 7.9 milyar doları da kısa vadeli olmak üzere Ekim sonu itibarıyla 169.1 milyar dolara geriledi.

Devamını oku...
 
Buğday, arpa ve mısırda sıfır gümrük vergisi kararı uzatıldı
Haberler

Sıfır gümrükle ithal edilen buğday, arpa ve mısır için sıfır gümrük vergisi, 30 Nisan 2021 tarihine kadar uzatıldı.

Devamını oku...
 
2020 Biterken Konut Satışlarında Son Durum
Haberler

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye genelinde konut satışları 2020 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18.7 azalarak 112 bin 483 oldu.

Devamını oku...
 
Çiftçinin enflasyonu yüzde 20.7
Haberler

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) kasım ayına ilişkin açıkladığı verilere göre Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) aylık yüzde 3.52 artarken yıllık yüzde 20.76 yükseldi.

Devamını oku...
 
KDV indirimi kapsamına giren sektörler belli oldu
Haberler

Dün açıklanan KDV indirimi kapsamında ağırlıklı olarak, lokantalar, yeme içme ile tamir bakım hizmeti veren sektörler yer alıyor. İş yeri kiralama işlemleri de bu kategoride bulunuyor.

Devamını oku...
 
Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı yazdı: Yerli Malı Haftası'nı kutlamak, neden ve nasıl?
Haberler

Resmi adıyla “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” olan ve 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de bütün okullarda kutladığımız “Yerli Malı Haftası” çağdışılık ya da nostalji mi?
Konuya, sanayi ürünleri yanında bir zamanlar tarım ülkesi olarak övündüğümüz ülkemizin durumuna ve daha sonra dış ödemeler dengesi açısından bakalım.

Bir zamanlar tarım ülkesi Türkiye!

Bir zamanlar tarım ülkesi Türkiye, tarım ürünleri ithalatçısı olmuş. Aklıma hemen gelenler: Rusya ve Ukrayna’dan buğday, Arjantin ve diğer ülkelerden canlı hayvan, kırmızı ve beyaz et, Bulgaristan’dan saman, Yunanistan’da pamuk, Çin’den fasulye, kayısı ve kuru sarımsak, ABD’den fındık ve badem, İsrail’den fındık, Güney Afrika’dan satsuma mandalina, Şili’den sofralık üzüm, İtalya ve Şili’den elma, Kosta Rika’dan kavun, İtalya’dan kuru üzüm, İran’dan karpuz, kuru kayısı, lahana ve İspanya’dan marul vb. ithal etmişiz, etmeye devam ediyoruz.

Devamını oku...
 
Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Kutlu Olsun
Basın Açıklaması

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Kutlu Olsun

“Türkler! Türk malı alınız, Türk malı kullanınız; Türk parası, Türk toprağında kalsın”

Mustafa Kemal ATATÜRK


Yurdumuzda 1929 yılında kanun haline getirilen ve 1946 yılından bu yana 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” ya da bilinen adıyla “Yerli Malı Haftası” kutlu olsun.
USİAD olarak, yurdumuzun ekonomik bağımsızlığının korunması ve sürdürülebilir bir ekonomik alt yapı konusunda stratejik öneme sahip olan Yerli Malı Haftası’nın bir nostâlji değil, zorunluluk olduğunu vurguluyoruz ve bu önemli tarihi hatırlatmayı bir görev biliyoruz.

Devamını oku...
 
12-18 Aralık "Yerli Malı Haftası" kutlu olsun
USİAD Bildiren

USİAD Bildiren 127. Sayı:
12-18 Aralık "Yerli Malı Haftası" kutlu olsun



E-dergiyi okumak için: http://usiad.net/dergi/127.Sayi

 
Diğer Makaleler...
<< Başlangıç < Önceki 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Sonraki > Son >>

Sayfa 45 / 294

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam