Anasayfa Haberler
İTO, cep şubesi 'İTO Mobil'i devreye aldı

İstanbul Ticaret Odası (İTO), tüm online işlemleri cep telefonlarından yapma olanağı sağlayan 'İTO Mobil' uygulamasını İstanbul'daki 410 binden fazla firmanın kullanımına sundu.

Devamını oku...
 
Türkiye-Rusya ilk ihracat blok treni Rusya'ya vardı

Türkiye ile Rusya arasındaki ilk ihracat blok treni, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) rotası üzerinden Moskova yakınlarında yer alan Kaluga Bölgesi'ndeki varış noktasına ulaştı.

Devamını oku...
 
Sağlık kuruluşları 1 Temmuz'dan itibaren e-fatura uygulamasına geçecek

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Adisyon gibi uygulamalar yaygınlaşacak.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Devamını oku...
 
Ciro kaybı desteği başvurusu nasıl yapılır?

Yiyecek ve içecek sektöründeki işletmelere verilecek “ciro kaybı desteği” Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki, ciro kaybı desteği başvurusu nasıl yapılır, hangi sektörler faydalanacak? Ciro kaybı desteği ne kadar, her ay mı ödenecek?

Devamını oku...
 
İstanbul ve İzmir'de dış ticaret bilgilendirme seminerleri düzenlenecek

Firmaları temel dış ticaret işlemleri, ihracatta sağlanan devlet destekleri ve potansiyel ihraç pazarları konularında bilgilendirmek amacıyla İstanbul ve İzmir'de bilgilendirme seminerleri düzenlenecek.

Devamını oku...
 
Ticaret Bakanı Pekcan: "Stopaj istisnasında ihracat şartı yüzde 80'e düştü"

Bakan Pekcan, "Pandemiden dolayı yaşanan sıkıntılar sebebiyle, ağırlıklı olarak yüksek ve orta-yüksek teknolojili üretim yapan serbest bölge firmalarının istihdam ettikleri personel için yararlandıkları stopaj istisnasında yüzde 85 ihracat şartı 2020 yılı için yüzde 80'e düşürüldü" dedi.

Devamını oku...
 
TOBB YK Üyesi Özer Matlı: "Gıda fiyat artışlarında temel sebepler göz ardı edilmemeli"

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Matlı, "Haksız fiyat artışlarıyla hiç kuşkusuz mücadele edilmeli ancak temel sebepler de göz ardı edilmemeli. Artan emtia fiyatları, merkez bankalarının para basması, ülkelerin aşırı stoklama yoluna gitmesi, kuraklık, lojistik, ambalajlama ve geri kazanım katılım payıyla gelen ilave maliyetler tarımsal ürünlerde yüzde 30 ile yüzde 100 oranında artışlara sebep oldu" dedi.

Devamını oku...
 
Cari İşlemler hesap anket sonuçları açıklandı

Ankete göre, cari işlemler açığının 2020 yıl sonunda 39 milyar dolar düzeyinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Devamını oku...
 
KDV tebliğinde değişiklik: İade alacağı ÖTV borçlarına sayılamayacak

KDV tebliğinde yapılan değişiklikle, KDV iade alacağı ÖTV borçlarına mahsup edilemeyecek...

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam